[Publicerad 2007-09-26]

Högbo överraskade – ligger delad tvåa  



Högbo blev tvåa genom från höger: Alexandra Teshome/Waltham David, Frida Andersson/Cherrys Child Cherokee, Moa Morell Trolin/Köhls Evelina och Ida Rannestig/Köhls Fidolina. Lovisa Lundin, stående till höger, tillhör också elitserieteamet. Eva Åhlander är tränare.
Foto: Bengt Carlsson



Högbo
Hemmalaget avancerade överraskande när den andra omgången av Ponnyallsvenskans elitserie i dressyr genomfördes i Högbo på söndagen. De fyra tjejerna red så bra att laget blev tvåa och gick från premiärens fjärdeplats till att bli delad tvåa med Karlstad.


Åmål tog sin andra raka seger och är redan klar för Lag-SM, som går i november i Nordhalland. Frågan är bara vilka de andra- och tredjeplacerade lagen blir..
Högbo ridklubbs lag (HRK) bestod av i startordningen Alexandra Teshome/Waltham David, Moa Morell Trolin/Köhls Evelina, Frida Andersson/Cherrys Child Cherokee och Ida Rannestig/Köhls Fidolina. De tre inbördes bästa resultaten i HRK-laget summerades till 2086 poäng med en snittprocent på 60,99.

Kommentar till den överraskande andraplaceringen:
* Tränare Eva Åhlander:
– Vi har kämpat för att bli trea, men så blir vi tvåa, det var ju en bonus. Det här var bra, det är vad vi behöver inför tredje omgången i Karlstad den 20/10. Det ska bli kul att åka dit.

* Alexandra Teshome, 14:
– Det var kul att vi kom tvåa. Jag har mycket att jobba på med David. Han blir så seg men man kan inte göra nåt. Det är bara att rida vidare och jobba på det. Men först ska jag bygga upp min egen fysik.

* Moa Morell Trolin, 13:
– Det gick jättebra för både laget och Evelina och mig! Jag har bara haft Evelina i en månad. Det här var vår andra tävling tillsammans. Den första tävlingen gjorde vi i Vansbro vid elitseriepremiären, där vi kvalade in till nationella tävlingar.

* Frida Andersson, 14:
– Det var roligt att vi kom tvåa nu när vi kom fyra förra gången. Vi har tydligen blivit bättre sen dess i alla fall Laget har skött sig bra. Jag är själv nöjd med ”Iggi” och mig, vi tog placeringar i båda klasserna.

* Ida Rannestig, 16:
– I dag är jag jättenöjd! Fidolina har varit överpigg i veckan. Att hon nu bara höll sig på mattan och skötte sig var jättebra. Sen att det gick så bra i laget, jag trodde inte vi skulle komma tvåa, jag trodde på en tredjeplats men inte på en andra. Det var ju kul. Det är alltid svårt att åka runt i en lagserie utan att veta hur konkurrenterna beter sig.

Lovisa Lundin/Cazzandra var med i Vansbro och kämpade om de fyra lagplatserna, men fick dock nöja sig med att starta individuellt.

* Lovisa Lundin, 15:
– Laget var nu jättebra, jag tycker alla lagekipagen gjorde sitt bästa.
Tjejerna i korus:
– Vi har varit duktiga att hålla våra lag-nerverna i styr, det var skillnad mot i Vansbro. Go Högbo!

* Lagledare Håkan Rannestig:
– Målsättningen ”Topp 5” finns fortfarande. Nu kan vi åka ner till Karlstad med nytt självförtroende. Man kan också konstatera att fyra lag nu slåss om den totala andraplaceringen. I den tredje och avgörande omgången har poängen koefficient 1,5.

Åmål leder förstås och blir seriesegrare. HRK och Edsbyn blir delade tvåor, Karlstad och Tolita delar därefter 4:e-placeringen. Det lag som kommer tvåa nu åker till Lag-SM:et.