[Publicerad 2007-10-24]

SM-jubel för Högbos duktiga dressyrtjejer


Högbolaget bestod av från vänster Ida Rannestig/Köhls Fidolina, Moa Morell Trolin/Köhls Evelina, Frida Andersson/Cherrys Child Cherokee och Alexandra Teshome/Waltham David.
Foto: Palle Andersson



Karlstad
Högbo RK är klart för Lag-SM!
För första gången någonsin kommer en gästrikeklubb
att ha ett lag i svenska mästerskapen i ponnydressyr.


Tredje omgången av Ponnyallsvenskan elitserie i dressyr gick i Karlstad i helgen. Klassen var nu förhöjd till FEI:s Inledande program. Högbo RK åkte dit som delad serietvåa med Edsbyn, där allt skulle avgöras.Högbo visste att de hade en chans till finalplats, men visste att de måste komma före Edsbyn för att gå vidare. Och det är en nog så tuff uppgift, för Edsbyn hade också ett starkt lag.

Spänningen var olidlig in i det sista. Det avgjordes inte förrän sista ekipaget i vardera laget genomfört sin runda.

– Vi har tidigare inte varit så nära att vinna en omgång som nu. Högbo ledde omgången när lagets alla fyra ryttare hade ridit, säger lagledaren Håkan Rannestig.

Åmåls sista ryttare måste göra sitt yttersta för att slå Högbo och det fixade hon på klassens högsta procent, 71,83. Därmed blev Högbo tvåa i både omgången och totalt och får åka till Lag-SM i Nordhalland den 2-4/11.

Högbolaget bestod av i startordningen Alexandra Teshome/Waltham David, Moa Morell Trolin/Köhls Evelina, Frida Andersson/Cherrys Child Cherokee och Ida Rannestig/Köhls Fidolina.

– Äntligen! Vi har väntat i två år på det här, säger tjejerna.

• Varför?
– Vi vann division 1 2006 och fick inte gå upp i elitserien på grund av att laget 2005 inte fullföljde alla tre omgångarna.

* Individuella Högbo-prestationer:
I Lätt AP:1 blev Moa Morell Trolin/Köhls Evelina tvåa på hela 70 procent, Frida Andersson/Cherrys Child Cherokee trea på 68,15 och Ida Rannestig/Köhls Fidolina delad femma på 67,10.

I lagklassen individuellt blev Ida och ”Fiddo” tvåa på 68,58 procent samt Frida och ”Iggi” femteplacering på 65,66.

Högbo-tränaren Eva Åhlander är jublande glad över sina framgångsrika flickor. Hon har lagt upp ett träningsprogram fram till SM:et. Nu ska det finslipas.

– Jag är jätteglad, utbrast Eva.
–Vi åker mä sola i Karlsta’ i rygga ner till Nordhalland, avslutar Fridas pappa Palle.