ur RIDSPORT NR 19 2009
Värmde upp med vinst
HOPPNING
Nationell tävling Carlstad Horse Show,
Karlstads RK 1820 september

Hemresan till Linköping och Sundsmåla gård efter tävlingarna vid Carlstad Horse Show gick säkerligen lätt för Jonas Rinné och hans anställda hästskötare Frida Karlsson. Söndagen blev en glädjens dag - seger i 1,35-debuten för Frida och Lolipop Flip. Självklart ville inte arbetsgivaren Jonas vara sämre utan red hem »fölstoet« La Belles första seger i 1,45.
Sundsmåla gård köpte La Belle som fölsto då hon var sex år. Hon var dräktig och oriden. Året därefter, då stoet hade fått sitt föl, kom Jonas hem från Tyskland och började rida henne. Allteftersom insåg Jonas att La Belle hörde hemma på tävlingsbanan och fölmärren fick i stället bli tävlingshäst.
Nu är La Belle tolv år och min bästa häst. Det är mycket fart i henne samtidigt som hon är otroligt lugn. Jag startade även Lando i 145 cm men fick ett nedslag med honom i grunden, berättar Jonas som fick en inte så behaglig landning i sadeln efter det nedslaget.

HUVUDKLASSEN VID Carlstad Horse Show gick i 1,45 bed A1:a Winning Round. Nio ekipage gjorde upp i omhoppningen som reds i omvänd startordning. Av de sex felfria i grunden var det bara Stina Lillje på Lucy Show och Niklas Jonsson med Amorina som hade ridigt felfritt innan slutsegraren Jonas red in på banan.
– Jag tog det lugnt i omhoppningen. Det här var en uppvärmning inför SM nästa helg. Jag ville ha en bra inomhusritt med i bagaget till Umeå. Jag hade kunnat vända upp tidigare för en snabbare tid men ville inte riskera att Amorina skulle halka, säger en drypande regnvåt Niklas som var mycket nöjd med att få en torr jacka i andrapris.

SEGRAREN i lördagens 1,40, Stina Lillje, som hade tre hästar med i 1,45-klassen, fick nöja sig med en tredjeplacering med Lucy Show.
– Lucy Show har hittat tillbaka efter en formsvacka. Efter Scandinavium har hon fått pris i alla 1,50-klasser. Hon har en hög lägstanivå men det har ändå inte känts helt rätt. Nu är hon tillbaka igen, ler Stina som bara åker hem för att lasta om lastbilen inför nästa resa till unghäst-VM i Belgien med 6-åringarna Cosmoz och Cisco samt 7-åringen Zakaras.
  Therese Nyman från Salaortens RF kom på femte plats i 1,45 med Lagana. Therese hade en framgångsrik helg med Sambalolec. Ekipaget, som för övrigt kom tvåa i Agrias stilhoppning i Globen, tog två segrar och en tredjeplats i 1,20- respektive 1,25-klasserna.

ANNA-LENA BERGQVIST